نخستین نشانه های استفاده از موسیقی غربی، متعلق به دوره صفویه است.در این دوره برخی از سازهای غربی، از جانب پادشاهان اروپایی به عنوان هدیه، به دربار صفوی ارسال شد. البته سیاست های فرهنگی شاهان صفوی بویژه شاه عباس اول نیز در ورود موسیقی غربی به ایران بی تأثیر نبود . . .
همزیستی مسالمت آمیز ایرانیان با یکدیگر، یکی دیگر از خصائص بارز ملی ایرانیان محسوب می شود. گزارشهای مختلفی بر رفتار مسالمت آمیز ایرانیان با اقلیتهای دینی و قومی داخل ایران نیز توسط جهانگردان خارجی گزارش شده است. در ایران کینه و دشمنی طبقاتی وجود ندارد. . .
یکی از اسناد به دست آمده از فعالیت سفارت آمریکا در ایران که بعدها به دست دانشجویان پیرو خط امام افتاد بر تلاش این سفارتخانه به ویژه در روزهای نزدیک به تسخیر سفارت برای تسهیل صدور ویزا برای برخی از ایرانیان و نیز بستگان آنها که به هر شکل از اطلاعات مهم برخوردار هستند، تاکید کرده است. سند ذیل که در آن دستوری توسط نیروی هوایی آمریکا برای تمام وابسته های ...
. . . عده ای از سربازان قشون ناصرالدین شاه در سر راه شاه اجتماع کرده و چون ماهها حقوق و مواجب خود را دریافت نکرده بودند تصمیم داشتند عریضه ای به شاه دهند. گارد محافظ موکب شاه به ریاست علاء الدوله میرزا احمدخان، درصدد جلوگیری برآمدند و سربازان را به شلاق بستند . . .
امتیاز رویتر را باید یکی از ننگینترین های تاریخ ایران به شمار آورد. امتیازی که در نتیجه آن بخش عمده ای از دارایی های مردم ایران به انگلیسی ها واگذار می شد. این امتیاز تا آنجا عجیب و غریب بود که حتی شخصیتهای انگلیسی نظیر لرد کرزن نیز نیز ابراز شگفتی کرده اند.
نامه اسدالله علم وزیر دربار شاهنشاهی به سیروس فرزانه سرپرست سازمان جلب سیاحان درباره ساخت اقامتگاه روسای کشورها در تخت جمشید بوسیله موسسه ژانسن و اعطای 1000000 فرانک سویس بعنوان ضمانت نامه به شرکت ملی نفت ایران
الکساندر خوتسکو ایران شناس لهستانی بود که تحصیلات خود را در شهر سن پترزبورگ به پایان برد و سپس وارد خدمت تزاری روسیه شد. خوتسکو در دهه 1830 میلادی/ 1245 قمری و در زمان فتحعلی شاه قاجار به عنوان نایب سفارت یا کنسول روسیه وارد ایران شد و در تهران اقامت نمود . . .
در دوره قاجار، نقاره اغلب در مواردی خاص نواخته می شد، از جمله در هر بامداد و شامگاه، در روزهای عید که سلام رسمی برپا می شد، به هنگام جلوس سلطان بر تخت، در روز عید قربان و شبهای رمضان، در تعزیه تکیه دولت و در روزهای اسب دوانی که شاه نیز به سوارکاری می پرداخت. در دوره قاجار، نقاره خانه ها همچنان در ارگ سلطنتی، فعال بودند . . .
یکی از روشهای دول استعماری جهت تضعیف ملت ایران، شناسایی و حذف مهره های لایق و شایسته در دستگاه حکومتی ایران و به ویژه نهاد ارتش بود تا بدین وسیله موجبات نفوذ خود را در ایران به آسانی فراهم نمایند؛ چون این مهره ها بشدت موی دماغ استعمار در جهت غارت و چپاول ثروت ملی ایرانیان بودند . . .
در دهه 1350 و همزمان با اوج گیری قیمت نفت که ثروت عظیمی را نصیب کشورمان کرد، شاه و اطرافیان آن نمی دانستند که چگونه باید این پول را خرج کنند. جالب اینکه بخش زیادی از این پولی که بابت نفت از غربی ها گرفته بودند، به بهانه مختلف به این کشورها باز می گشت. من جمله اینکه شاه حاضر شده بودند، کارخانه های ورشکسته خارجی را بخرد . . .
کشت و کشتارهای سال 1357 به خوبی می توانست پایان عمر حکومت پهلوی را نشان دهد. این کشتارها در رسانه های غربی نیز بازتاب می یافت و جالب اینکه حتی مسئولان سفارتخانه خارجی نیز به این نتیجه رسیده بودند که پایان عمر حکومت پهلوی نزدیک است . . .
در این سند صورت مشروبات تحویلی از تخت جمشید توسط دربار پهلوی مشاهده می شود. این مشروبها جهت استفاده در جشنهای شاهنشاهی در تخت جمشید تهیه و تدارک شده بود. گفتنی است این جشنها در حالی برگزار می شد که وضعیت معیشتی مردم ایران کاملا نا به سامان و اسفناک بوده است.
روزنامه نگاری با آنکه در زمان محمدشاه قاجار آغاز شده بود؛ در زمان ناصرالدین شاه رشد نسبتاً گسترده ای یافت، اما همه روزنامه ها دولتی بودند. منحنی فراوانی روزنامه ها در دوره مشروطیت جالب توجه است و نشان می دهد در مدت 891 روز( 14 ژوئیه 1909 تا 23 دسامبر 1911 میلادی ) 860 روزنامه جدید در نقاط مختلف کشور منتشر شده است . . .
یکی از وقایع مهم که درسال 1306 شمسی رخ داده است توطئه کودتا علیه رضاخان از طرف یکی از افسران ارتش و کشف و خنثی کردن ان از طرف رضاخان بود. جزئیات این ماجرا هرگز فاش نشد ولی از مجموع نوشته ها و اطلاعاتی که در دست است چنین بر می آید که . . .
قرارداد استخدام «پیر باربیزت» نوازنده پیانو توسط سازمان جشن هنر شیراز جهت اجرای کنسرت در جشنواره شیراز طبق شرایط مندرج در سند ، بانضمام نامه امیرحسین امیرفیض به سازمان جشن هنر درمورد ارسال قرارداد فوق . . .
توسل به شیوه های رعب و وحشت یکی از گزینه اصلی پادشاهان قاجاری، برای استقرار امنیت در داخل کشور بود. گذشته از اقدامات صورت گرفته جهت کنار زدن رقبا که به تمرکز قدرت کمک می کرد، وقوع برخی تحولات مانند تغییر ساختارهای جمعیتی رخ داده در قرن نوزدهم نیز در کاهش قدرت رقبا بی تأثیر نبود . . .
یکی از کاریکاتوریستهای معروف اوایل سلطنت پهلوی اول، رسام ارژنگی بود. استاد رسام ارژنگی (موزع زاده) یکی از برجسته ترین هنرمندان، طراح، نقاش، تصویرساز کتاب و کاریکاتوریست و نیز چهره پرداز اواخر دوره قاجاریه و حکومت پهلوی اول و دهه 1320 بود . . .
در فرهنگ عامیانه ایران، هنگامی که فردی پس از مدتی طولانی به دیدار رفیقش می رود، رفیقش به مزاح به او می گوید حاجی حاجی مکه؟ و نیز کسی که دیر به دیر پیدایش می شود هنگامیکه میخواهد از پیش آدم برود بهش می گویند« بازنری دیگه حاجی حاجی مکه؟» این اصطلاح از آنجا می آید که . . .
درباره نحوه برخورد رضاشاه با مقامات مملکتی ابوالحسن ابتهاج در کتاب خاطرات خود می نویسد: «امیرخسروی (رئیس بانک ملی) روزهای جمعه شرفیاب می شد و گزارشهای مربوطه را به طور کلی به عرض شاه می رساند و از رضاشاه دستور می گرفت. وقتی بعدها من معاون امیر خسروی شدم، روزهای شنبه می آمد . . .
روابط سیاسی ایران و آلمان در سال 1855 /1303 هجری شمسی برقرار و سفارت ایران در برلین به وسیله موید السلطنه گشایش یافته بود. از آن تاریخ تا شهریور 1320 یازده نفر مقام وزیر مختاری در آلمان را به عهده داشتند. بعد از اشغال ایران توسط متفقین، روابط میان دو کشور قطع شد و در شهریور 1322 ایران به آلمان اعلان جنگ داد . . .